08 de maig 2008

LA LLADRE DE LLIBRES

Breu post per deixar constància que The Book Thief (La lladre de llibres) és un llibre boníssim. M'ha agradat molt. És d'una humanitat molt tendre a l'hora de descriure una realitat històrica molt bèstia: l'Alemanya nazi, la guerra, l'extermini jueu... I parla del valor de les paraules i dels llibres... És un llibre molt original, el narrador és La Mort. Només dient-vos això ja us podeu imaginar que és una història diferent.

Al final anava en metro i vaig haver de parar de llegir ja que m'arriscava a posar-me a plorar allà mig... Però no és lacrimògen sinó que és emotiu i bonic. Hi va haver quelcom que em va fer emocionar de forma especial: quan La Mort explica que les ànimes de les persones bones sempre l'esperen conscientment, assegudes; tristes de deixar el que teníen però serenes. No sé... sempre he volgut pensar que la meva mort serà així: serena. Uf... que trascendental que m'he posat, eh?

4 comentaris:

Joana ha dit...

A mi em va encantar, però molt.
L'he recomanat a les amigues.
D'acord amb tu reina, 100%!
Un petonet

SANDRA ha dit...

Ei noia! totalment d'acord amb tu. És un llibre genial, a mi em va agradar molt i em va enganxar... Per cert, aquest comentari de la mort jo també m'hi vaig fixar i el vaig trobar super encertat. I el fet que el narrador sigui la mateixa mort em va sorprendre molt...per no allargar-me: el recomano 100% com la Joana.
Petons! ;-)

Ann ha dit...

l'hauré de llegir!!!!!

Mireia ha dit...

és un llibre d'aquells que té un no sé què especial... val lapena llegir-lo