13 d’octubre 2008

UN IDIOMA ESTRANY

Dissabte el Mico i jo ens vam carregar de voluntat i paciència i vam endinsar-nos en el meravellós món de la canastilla. Primera pregunta: per què en diem canastilla? Segons alguns diccionaris on-line, d'això n'hauriem de dir bolcada de néixer o bé canastrell... D'acord. Doncs bé, carregats de voluntat i paciència ens vam dirigir a una megabotiga de coses de bebè i vam dir-li a la dependenta que necessitàvem la canastilla. Tota. I a partir d'aquí va començar un joc tipus endevinalla que ens va deixar al·lucinats... Ejem... Algú s'ha fixat en lo estranys i ridículs que són els noms de la roba de bebè? És un idioma diferent, en serio.


Primera pregunta: qui sap què és una ranita? Les que sou mares no val... Doncs tatxan, tatxan... resulta que una ranita no és res més que unes calces.... Aquella espècie de calces que es posen sobre del bolquer.... Premio!!!!!!!!!!!!!!!!!


Següent pregunta: quina diferència hi ha entre unes polaines i uns pantalons? Cap!!!! És el mateix!!!! Clar que, per quan te n'adones, ja has posat cara de poker i la dependenta porta mitja hora tractant-te d'ignorant...


Més coses: què és un pelele? Per a què serveix? Quan es posa???? Qui endevini aquesta té premi... Doncs bé, un pelele és un mono, rollo pijama, d'aquests de "vellut" que, segons la senyora de la botiga, és per portar dintre de casa, per sobre del body... Perquè per portar per fora ja hi ha el jersei o conjunt de perlé. Àpala, campiona qui endevini què és el perlé....
Quarta pregunta: a que no sabeu què és un arrullo? Doncs resulta que és una espècie de tovallola per embolicar la pobra criatura ben embolicada... D'allò que ho veus per la tele i penses que es deu agobiar de no poder treure els braços...


I per últim, lo més cutre de tot... Ejem... És que em fa vergonya i tot... Algú sap què és un jesusito?... Jo no sé ni com explicar-vos-ho... És això de la foto:



En definitiva... Va ser un xoc. I jo vaig arribar a una conclusió: estem culturalment agilipollats. En serio. No només perquè tot és rosa o blau cel... Sinó perquè no pot ser que ens posem tan quecos i cursis i cutres quan parlem de roba de criatura. Sí, els bebès són tendres. Sí, necessiten roba una mica diferent de la d'una persona gran. Però d'aquí a utilitzar noms tan ridículs????? És necessari posar cara de babau i dir aquestes tonteries? Gent, jo opto per lo de sempre: camiseta, pantalons, tovallola, calces, mono, jersei de llana, jersei de cotó.... I lo del jesusito...ejem... directament a extingir.


Per últim, un breu apunt: aquí no ha arribat la normalització lingüística, oi? Recordeu aquells posters tan xulos que teníem a l'escola amb els noms dels vegetals, la carn, etc., en català? Doncs potser hauríem de començar a pensar en fer-ne un amb els noms de roba de criatura... I directament enganxar-los a totes les botigues, consultes ginecològiques, hospitals...


5 comentaris:

Ann ha dit...

un post divertidíssim, gatxan!
jo niria tan perduda com tu...
jesusito???
flipant... ;D

Vanessa ha dit...

I jo vaig arribar a una conclusió: estem culturalment agilipollats.

Premi!!!

Nena, no deixis que t'estafin. Que aquesta gent t'ho intenta col·locar tot. Ho sé pel meu nebot que per cert, no va tenir mai un 'jesusito', a déu gràcies!

Ann ha dit...

per cert, gatxan, què tal Vicky Cristina Barcelona???

Gatxan ha dit...

Anna,

Contràriament al que diu tothom a mi no em va agradar gaire. Crec que és un publireportatge de Barcelona (i Oviedo) amb un argument bastant pobre i que no saps per on s'aguanta.... Distreu, sí. Però només t'arranca un parell de somriures... No sé, tothom diu que li va agradar tant. Però a mi...pfffffffffffff.

Anònim ha dit...

Jo ara faré de mare amb una mica d'experiència... un pelele no és exactament un pantaló, no? Si no que te "peus" incorporats. I el "arrullo" aquest, a tu et semblarà molt opressiu, però és com millor es trobar la nena... els calma moltisim perquè els recorda a quan estaven al ventre i no es podien moure gaire.

Encara que igualment et dic que un "jesusito" no l'havia vist en ma vida. Vols dir que no es la forma fina de dir ranita??

Igualment que vagi bé tot... i que 3,5 Kg surten bé, encara que semblin massa... tu només has de relaxar-te i ja veuràs si surten.