03 de gener 2008

LLIBRES, LLIBRES, LLIBRES: REPÀS 2007






Si algú mira la columna de la dreta del blog ja es deu haver adonat que jo llegeixo molt... No m'havia preocupat mai de comptar els llibres que llegia en un any fins el 2007. I bé, el total és de 54. Gairebé un per setmana. Està bé, eh? jejeje!!



Vale, vale. Sip. Jo llegeixo MOLT. M'encanta llegir. Em distreu, em relaxa, aprenc coses... No podria viure sense llegir. No concebo un viatge en metro, en tren, en avió sense un llibre. Relax per mi és sinònim de sofà i llibre. Vacances? Varis llibres. Abans d'anar a dormir és pràcticament una necessitat... Etc.



I bé, fent repàs al 2007 m'adono que, a més de llegir molt, el que bàsicament he llegit és el que podríem anomenar com a "molta merda": novel·les d'encefalograma pla, la majoria en anglès. Per què? Doncs perquè et permeten oblidar-ho tot. Jefes, curro, estrès, maldecaps... Et submergeixes en una d'aquestes i surts tonta perduda. Un relax, tu! I a més, millores l'anglès. Què més vols?



També he llegit coses molt bones: El corazón helado de l'Almudena Grandes el millor de l'any. Definitivament. Les mencions especials?

  • Henning Mankell mai decep.
  • The time traveler's wife (La dona del viatger del temps) va ser una sorpresa molt agradable.
  • Després de molts anys i de La Mujer Habitada, vaig tornar a agafar algo de la Gioconda Belli. Waslala va ser una bona novel·la per llegir de viatge en paisatges similars...
  • Sarah Waters i Lorenzo Silva també són valors segurs per a mi.
  • I per últim, Wicked! de Jilly Cooper va ser molt sorprenent. El que semblava que havia de ser una novel·la d'encefalograma pla va acabar essent una història amb ganxo i poques pretensions, farcida d'humor i ironia, i amb una crítica bastant corrosiva al model educatiu de Tony Blair. Model que, precisament, és una de les bases de la nova Llei d'Educació de Catalunya... aaaaaaaaaaaaaah!!!!!!

Vale. I ja plego de fer-me la pedant repel·lent. De moment, ja he preparat la plantilla del blog per a la llista de 2008...



Pd. Us agrada el meu "slideshow"??? És el primer que faig...


6 comentaris:

SANDRA ha dit...

Hola Gatxan!
Ostres nena...a mi m'agrada molt llegir però tu em superes amb escreix!!! jo ara m'estic llegint un llibre ben nou: La lladre de llibres, està prou bé i de moment m'ha enganxat. Últimament he deixat bastant aparcada la meva afició...suposo que pel tema pis, feina i casament. Jo sempre llegia (ho continuo fent) abans d'anar a dormir. Com tu, no concebo una nit sense lectura.
Per cert, dius que el millor de l'any aquest de l'Almudena Grandes? ostres doncs jo vaig plegar de llegir Los aires difíciles també d'aquesta autora...la veritat és que em cansava una mica. Puk dir que és un dels pocs llibres que he deixat a mitges...però m'apunto aquest que dius per regal de reis llegir-me'l aviat! Que bé que algú comparteixi aquesta afició tan sana...de fet ja havia vist la teva columna del blog amb tots els que vas llegint (molts en anglès, jo ni fava!) i déu ni do, nena!!! un rècord!
Bé, després del rollo lecturil, penso que el teu slideshow és collonut, jo et dono un 10! Petons reina. Ens llegim (mai millor dit)!

Anònim ha dit...

Sí jo també llegeixo per la nit... però em dona per dues pàgines abans de quedar-me "grogui".
Un llibre em pot durar mes d'un mes i mes de dos i molts els deixo a mitges.
M'ha interessat aquest de la dona del viatger, vaig a veure si el trobo traduïtg perquè jo l'àngles de supervivència i poca cosa mes.

I el slideshow molt xulo, si tingues que comprar-me els llibres per la portada, me'ls compraria tots!!!

Anònim ha dit...

10 minuts més tard... he fet la comanda del llibre de Audrey Niffenegger "La mujer del viajero del tiempo" a Casadellibro.com... He trobat una petita sinopsis a Internet i m'ha resultat molt interessant, encara que diuen que és millor llegir-lo amb un paquet de Kleneex al costat... ja ho veure!

Núria ha dit...

A mi també m'agrada llegir, però diguem que aquest "vici" l'he hagut de deixar enrera amb el temps... tinc una feina molt absorbent, encara que molta gent pensi el contrari. Quan arribo a casa aprofito per fer tasques d'ordinador que a l'escola m'és impossible fer (entre reunions, preparar material, etc.). I el temps que lliuro intento anar al gimnàs, que m'ajuda a desestressar-me molt...
Total! que ara preciament feia dies que pensava que podria llegir alguna cosa, just quan vaig veure que en Ken Follet havia tret la segona part dels Pilars de la Terra. No vull emocionar-me gaire que d'aquí un mes potser ja hauré de començar amb les Opos i llavors de temps... res de res!
Igualment em va molt bé saber què llegeixes, així estic al corrent del que es cou...jejeje.
Un petó!

Gatxan ha dit...

Sandra,

He estat mirant i la Lladre de Llibres té molt bona pinta. Me'l compraré quan acabi amb els que tinc ara. Pel que fa a l'Almudena Grandes... és una autora que a vegades fa unes descripcions massa llargues i es fa una mica pesada. Amb tot, el corazón helado és un llibre especial. Si vols, mira't el post que en vaig fer i decideixes si t'interessa o no és el teu estil: http://circumstanciesijo.blogspot.com/2007/05/crtica-literria.html

Miskah,

Que guay que t'hagis comprat la dona del viatger del temps!Espero que t'agradi molt. Sí que vaig plorar una miqueta... però no és cap dramon, ja veuràs. És maco i molt original. Ja em diràs què t'ha semblat!

Núria,

És que jo al gimnàs.... jejeje! Diguem que l'esport i jo no ens hem entès mai gaire... El nou del Ken Follett està esperant el seu torn entre els últims llibres que vaig comprar... nyam, nyam... Ja et diré què tal és.

Petons a totes tres!!!

SANDRA ha dit...

Gràcies Gatxan! ja m'he llegit el comentari que fas del llibre...no és que la guerra civil espanyola m'interessi molt, però potser li dono una oportunitat...me l'apunto per la propera. Saps? avui he anat a dinar a casa als pares i sorpresa!!! el meu pare m'ha regalat la segona part dels Pilars de la Terra, un Món Sense Fi!!!! fua, m'ha fet molta il·lusió!!! és un totxàs, igual que l'altre...ja tinc ganes d'acabar la lladre de llibres (que per cert, pinta i està molt bé) per començar-lo. Un petó!!!