06 de desembre 2007

MISSING IN ACTION




He estat MIA (Missing in Action - Desapareguda en Combat) durant els últims dies perquè, precisament, estava de "combat"... per Andalusia!


Coses xules:


  • Sierra Nevada i el Mulhacén nevats, vistos des de l'autovia de Guadix a Granada, amb un cel blau, blau, blau...

  • Tenir ocasió d'escoltar la Juana María Gil, professora titular de filosofia del dret de la Universitat de Granada parlant de violència masclista i d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes des del punt de vista legal i jurídic. Un discurs absolutament nou per mi, centrat en analitzar si els drets constitucionals bàsics com la vida, la integritat, la igualtat, la llibertat, la seguretat i la dignitat de les dones es troben realment tutelats i garantits per l'Estat i l'ordenament jurídic; o si, pel contrari, es troben fins a cert punt abandonats. I, per tant, l'Estat i l'ordenament jurídic també són "maltractadors". Va ser un privilegi escoltar aquesta dona menuda que, amb poc més d'una hora, va estar fent-nos anar des de les teories de l'Estat (Hobbes, Locke i Rousseau), fins a les petites discriminacions de cada dia, passant pel tema de la conciliació, per la nova llei d'igualtat i pels conceptes de feminisme i masclisme... Genial. Si teniu ocasió, no us la perdeu, en serio. Encara que us soni a xino tot el que acabo de dir.

  • Sessió de tapeo posterior amb una col·lega andalusa amb qui, entre gamba i gamba, i birra i birra, vam estar comentat els Micromasclismes i l'etern autisme emocional dels homes... jejeje!

  • Retrobada sorpresa amb gent que feia un parell d'anys que no veia. Gent amb qui havia treballat a gust i compartit molt bons moments entre reunió i reunió. Gent que em va fer descobrir una zona d'Espanya molt poc coneguda: Las Merindades, a la província de Burgos. Hi heu estat? És molt xulo!

Coses no tan xules:



  • 800 Km en 3 dies. Andalusia de punta a punta....

  • La meva feina a Guadix: un mal de cap que es va allargant...

  • L'esmorzar a Almería: no pregunteu, repeteixo, no pregunteu què hi havia al suc de taronja que em vaig beure sense mirar i que només vaig veure quan només en quedava un cul... eeeeeeeeeeeecccccccccccssssssssss...

  • Haver de treure un dit de gel del parabrisa del cotxe sense carregar-me ni el vidre ni els netejaparabrises i sense tenir aigua calenta a l'abast...

  • Que sí, que Andalusia és la terra de l'oli d'oliva però... ejem... és necessari que tot vagi absolutament negat en oli?

I àpala, la setmana que ve Galicia... Alegria!


4 comentaris:

Núria ha dit...

Carai... tu si que voltes i no en Willy Fog!
Andalusia is different, oi? Per cert, què portava el suc de taronja?
Salut!

SANDRA ha dit...

Hola Gatxan! nena quin pataleo no? ostres, jo m'he quedat ben intrigada amb lo del suc de taronja...es pot saber que hi havia? quin neguit...
Bé, espero que tot et provés i bona sort a Galícia! adeu. Bon pont (si en fas cla)!!!

Anònim ha dit...

Idem que la Núria y la Sandra... Deus estar a Galicia ja, no?

Ja ens ho explicaràs!

Gatxan ha dit...

Noies,

si dic no pregunteu, és perquè no pregunteu....jejeje! Penseu que és algo realment asquerós i fastigós que només de pensar-hi em fa venir nàusees... I si tot i així encara teniu curiositat, deixeu-me que us faci una pregunta: què és el que us faria més fàstic trobar en el menjar o, en aquest cas, en el beure? eh?

Doncs això!